Lotte | What’s your story

Dankzij de sessie bij Laura en haar paarden heb ik weer een stuk pijn uit het verleden verder kunnen helen. Ik vond het een hele bijzondere ervaring hoe de paarden mij en de situatie spiegelden. Door open te staan voor mijn eigen interpretaties en dit uit te durven spreken, kon ik ook goed bij de diepere laag van mijn emoties komen. Naast dat verdriet en dankbaarheid er mochten zijn, vond ik de sessie vooral heel liefdevol. Zowel vanuit Laura als de paarden. De setting was heel veilig en vertrouwd, ik voelde me heel welkom. Het valt niet goed in woorden te vatten wat er gebeurt met de paarden om je heen, je moet het echt ervaren. Ik zou het iedereen aanraden die met een (levens)vraag rondloopt of issues uit het verleden op een andere manier wil benaderen dan op de stoel bij een psycholoog!

Rixt | Even Echt

De paardencoaching met Laura was persoonlijk, warm en kwetsbaar. Laura begeleid het proces op een prettige manier, zonder dat ze hier iets in stuurt. Ze laat de kudde het werk doen en sluit haarfijn aan bij mij als mens. Intuïtie, gevoel en hartstocht staan centraal, vanuit verbinding en kwetsbaarheid. Laura werkt zelf ook volledig vanuit intuïtie, met de paarden en verschillende attributen waarmee opstellingen centraal staan. Dit heeft mij veel (verdiepende) inzichten gegeven. De sessies hebben mij weer volledig verbonden met mijzelf, iets waar ik Laura en de paarden ontzettend dankbaar voor ben. Wanneer ik weer eens vastloop in het leven kom ik zeker terug.

Shayna | EmVROUWerment

Wauw, wat was dit een bijzondere ervaring. Ik had van te voren geprobeerd te bedenken wat ik kon verwachten (want hé, controle). Maar tijdens de sessie kon ik niks anders doen dan mij overgeven aan het moment en die controle loslaten. De paarden zorgen voor zo een natuurlijke, rauwe en toch veilige energie. Met daarbij een fijne begeleiding van Laura, waarbij er maar weinig woorden nodig waren. Ik heb er voor mijzelf duidelijke, soms iets wat confronterende, boodschappen uit kunnen halen. Boodschappen waar ik ook na de sessie mee aan de slag kon.

Ik vind Laura een immens fijn persoon om gewoon mee te zijn als om mee samen te werken. Ik heb bij haar een groepstraject gevolgd als ook 1 online sessie met de paarden. Allebei hebben me zoveel inzicht gegeven en Laura zorgde er voor dat ik het kon integreren. Bedankt om me uit mijn comfort zone te slepen 😘

Maartje Heestermans

Lieve Laura, Het traject met jou was magisch! Ik heb ontzettend genoten van de opstelling met de paarden en jou liefdevolle benadering en rust. De veiligheid die je biedt en de vinger precies op het juiste plekje leggen is zo mooi. Ik kan iedereen aanraden om een traject bij je te volgen. Ik heb er ontzettend veel aan gehad en ook aan de sessie met jou alleen. Jij bent zo lief, rustig en voelt mij aan!! Je bent een topper en had het zeker niet willen missen in mijn proces! Het gaat nu zo goed met mij. Ik zit in een heerlijke flow en voel me geweldig!!

Marloes Gerritsen

Dank je wel Laura, dat je mij mee hebt genomen in jouw kennis, kunde en rijkdom. Rijkdom die ik nu ook een beetje de mijne mag laten voelen en zijn en er is nog zoveel meer te ontdekken. Mijn reis was en is nog steeds fantastisch. Ik gun dit iedereen, ook de rauwe randjes. Humor, gevoel en intuïtie zijn de sleutelwoorden voor mij. Xx Ilse

Ilse van S.

NIEUWSGIERIG?

Wil je ook eens ervaren hoe het is om met mij te werken?

Marije | Marije Bloeit

Wat was het tof! Ik zou het Connection Retreat zeker aanraden. Door de inzichten en een magisch contactmoment tussen mij en het paard ervaar ik meer kracht. Die kracht geeft rust.
Een meerdaagse maakt het echt af, je gaat met een haarscherpe intentie de bak in en hebt de tijd om alles te doorvoelen, er over te schrijven en na te bespreken. Op dag twee terug de bak in helpt echt om nog meer helderheid te krijgen en je inzichten verder in te laten dalen. De reiki als toetje helpt echt om als herboren naar huis te kunnen! In de omgeving kun je ook heerlijk wandelen, bij elke stap verder verankeren… zo wordt het weekend echt een krachtig retraite!

Het is een totaal programma zodat je met zuivere intentie de bak in gaat en twee dagen echt tijd hebt voor jezelf. Tijd om na te denken, te schrijven, maar bovenal te voelen wat alles met je doet! Laura is echt een vakvrouw met een hele degelijke achtergrond. Heel stevig gegrond en ook gewoon een gezellige gesprekpartner. Nogmaals dank Laura!

Saskia | Diëtistenpraktijk Salu 

Via via kwam ik terecht bij Laura om mee te doen aan een connection retreat. Ik wist niet wat mij te wachten stond maar ik wilde altijd wel iets doen met paarden. Spannend en buiten mijn comfort zone maar het voelde goed! Mijn gevoel klopte want ik heb een geweldig en waardevol weekend gehad.

Laura is lief, heeft humor en straalt rust uit waardoor ik mij snel op mijn gemak voelde bij haar. Ik heb een heerlijk weekend met mezelf gehad om echt weer naar mijn eigen behoefte te kunnen en mogen luisteren. Ik heb heel veel zin om verder mijn pad te gaan bewandelen en steeds meer in mijn eigen kracht te gaan staan 🙂

Ik merk nu al dat er zoveel in beweging komt en er ontstaan mooie mogelijkheden/ontmoetingen. Dankjewel Laura (en paarden 😉 voor jouw fijne, leuke en inspirerende begeleiding en het heerlijke eten!

Laura heb ik leren kennen tijdens mijn deelname aan Spirit Shadow Sequence. Ik waardeerde haar liefdevolle aanwezigheid, haar eerlijkheid en ook zeker haar humor. Voorafgaand aan de 1 op 1 coaching met haar paarden, lag er een boek klaar dat ik mocht lenen, dat was uitgezocht naar aanleiding van mijn intentie voor de sessie. Dat soort dingen geven een vertrouwd gevoel, dat er oprecht ruimte voor je is. Tijdens de coaching kreeg ik een aantal opdrachten die me inzichten hebben gegeven die ik tot op heden elke dag nog toepas. Heel waardevol en ik kijk uit naar volgende sessies in 2023.

Bernice Kolk

Laura heb ik leren kennen tijdens intervisie-bijeenkomsten vanuit onze allebei (maar niet tegelijk) genoten opleiding tot equine assisted coach. Afgelopen zomer heb ik bij haar de reis van Spirit Summer School gemaakt en net Spirit Shadow Sequence gevolgd. Ik heb ervaren hoe ze met een kalme en lichte energie volledig aanwezig is en daarin alle ruimte geeft aan wat er is en wat er leeft ,of dat nu individueel is of in een groep. Ik waardeer de manier waarop ze, vaak stilletjes en soms ineens helemaal niet, haar authentieke zelf meebrengt in de sessies en daarmee anderen uitnodigt ook volledig zichzelf te kunnen zijn. Met soms een letterlijk of figuurlijk steuntje in de rug als dat nodig is, dat voelt ze heel goed aan.

Hiske van der Hoek

Scherp en enorm liefdevol, zo omschrijf ik mijn ervaring met Laura als coach. Bij haar kom ik niet weg met excuses en dat is precies wat ik nodig heb. Ze maakt dingen heel eenvoudig en luchtig en dat is heel fijn voor mij geweest als ik zwaar aan dingen tilde. Laura helpt je tot diepe inzichten te komen, ook al zijn ze niet makkelijk. Bij Laura voel ik me vertrouwd om mezelf te zijn en te zeggen wat ik écht vind, dat is heel fijn, het voelt als thuiskomen ♡

Laura Beunk

Charlotte | Coaching Sarah Charlotte

Terwijl ik probeer uit te leggen waarom ik me zo voel, gaat het paard tussen mij en de coach in staan. Ik verplaats en doe een poging om weer oogcontact te maken. Opnieuw gaat de grote, donkere merrie tussen ons in staan. Ik zucht en stop met praten. Even blijf ik zo staan, met 1 hand op haar zachte hals en 1 hand op mijn buik. Ze staat zo dichtbij dat ik de warmte van haar voel afkomen. De rust die ze uitstraalt, voel binnenkomen. En dan komen ze. De tranen. De tranen die daar al die tijd al zaten maar overstemd werden door woorden.
En ja schrijven helpt me. Praten over wat me dwars zit, mijn gevoelens en ervaringen delen, helpt me. Maar soms.. Soms helpt het ook om even geen woorden te hebben.

Het winterorakel met Laura voelde als een echt cadeautje. In een veilige en vertrouwde setting wist ze me gelijk op mijn gemak te stellen. De sessie met de paarden was glashelder en confronterend maar gaven me precies dat setje wat ik nodig had. Laura straalde tijdens de sessie veel rust uit en liet alle ruimte om alles er te laten zijn. Het inzicht van de paarden samen met de mooie boodschappen van de kaarten die Laura trok hebben me geholpen mijn intenties voor 2022 nog helderder te krijgen!

Maud 

De afgelopen periode heeft Laura mij gegidst in mijn ontwikkeling, samen met de paarden. Vraagstukken waar ik tegenaan liep, hadden te maken met het onderscheid maken tussen mijn ware zelf en mijn ego. We hebben daar met heel veel plezier naar kunnen kijken, wat het heel luchtig heeft gemaakt. Het heeft me opgeleverd dat ik nu helemaal doorvoel dat ik mijn ego, mijn gedachten niet ben. Ik kan het nu herkennen en er liefdevol naar kijken!

De paarden geven altijd weer wat er gezien mag worden. Laura vraagt daar heel open naar, zonder een richting te geven. Of ze attendeert je op iets dat je zelf misschien niet bewust waarneemt, maar daardoor wel naar gaat kijken. En het klopt dus altijd wat de paarden je laten zien.
Met Laura heb ik ook op een sjamanistische manier gewerkt. Ze heeft me dat in het begin heel rustig uitgelegd, hoe dat werkt. Er vloog steeds een buizerd boven ons tijdens de sessies. Deze buizerd had ook een hele mooie boodschap voor mij. Doordat dat gebeurde, ben ik in mijn dagelijks leven ook meer en meer de magie gaan zien. Ik kwam daar dan in een volgende sessie bij Laura op terug en ik durf wel te zeggen dat Laura dit opnieuw in mij wakker heeft gemaakt. Het smaakt naar meer! Laura vertelde dat ze ook met groepen wil gaan werken, ik wil dan zeker bij haar terug komen. Door haar liefdevolle benadering voel ik me meer dan welkom, voel ik me gezien en dat ik er mag zijn. En ik heb van Laura geleerd hoe ik dat ook zelf kan voelen.

Jacqueline | De weg naar jouw hart

Mijn intentie voor de sessie was “aanvaarden”. Eén van mijn struggles is het aanvaarden van situaties of gevoelens zoals ze zijn, zonder daar iets aan te willen veranderen. Alles dat ik ervaar als niet goed genoeg of niet harmonieus, wil ik fixen. Ik wil er iets aan doen, want willen fixen wat niet goed voelt is voor mij een vertrouwde weg om pijn, verdriet of boosheid uit de weg te gaan. Het is ook een weg van frustratie en teleurstelling, wanneer het resultaat voorwaardelijk is en ik de uitkomst niet volledig in de hand heb.
Het is mijn verlangen om dit te doorbreken en te zijn met wat is, volledig te omarmen.
Wat de paarden mij lieten zien en ervaren was het volgende: Niet alles hoeft “af” te zijn, alles is er al. Je hoeft niks te doen om te mogen ontvangen. Dolores kwam spontaan naar me toe en ik voelde zoveel liefde. Het bijzondere is dat het voelen van onvoorwaardelijke liefde voor mezelf ook een verlangen is, zonder dat ik dat had uitgesproken. Dit bijzondere paard liet me dat echt voelen, een hartverwarmend cadeau💕. En aanvaarden wat is, is heerlijk omdat je niks meer hoeft te doen of te veranderen.

I’m your biggest fan! Because I believe in your work. De tijd met de paarden heeft mij ongelooflijk veel geïnspireerd en het heeft me ook heel veel moed en daadkracht gegeven. Zeker mijn proces met het grootste paard.

Ines Gaston

Laura is één van de warmste en liefste personen die ik ken. Het is zo fijn en vertrouwd om met haar te werken. Ze is rustig van karakter, waardoor je snel je zelf kunt zijn bij haar aanwezigheid. Laura heeft een spirituele inzicht in het leven en dat trok mij zoveel aan. Laura je bent een prachtig vrouw 💛

Basima Daoud

Ilse | Belevenslust

Wauw! Wat was dit mooi om te ervaren! De sessie heeft me een soort rust en vertrouwen gegeven. Dat ik wel kom waar ik naartoe wil als ik mijn eigen pad blijf volgen en mezelf blijf.
Ik wist van te voren niet zo goed wat ik moest verwachten maar had me voorgenomen er met een open blik in te gaan en op mezelf te vertrouwen. Laura stelt je ontzettend op je gemak en geeft je ook volledig vertrouwen. Ik vond het heel bijzonder wat de paarden deden: Bepaalde pionnen werden omgeschopt en een paard ging liggen. Ik kon hier voor mezelf heel goed uithalen wat dit betekent voor mij.
Dank je wel voor deze mooie en fijne ervaring!

Sophie | Honeyguide 

Wat ik meeneem uit mijn eerste sessie paardencoaching? Dat ik in het afgelopen jaar veel van mijn coach heb geleerd. Ik kan beter contact maken met mijn buikgevoel, mijn intuïtie, voel me geaard en sta daardoor steviger in het leven.

Toch hebben de paarden Tess, Fleur en Fenja weer wat onzekerheden naar boven gehaald. Dingen waarvan ik dacht ze in het afgelopen jaar te hebben overwonnen. De paarden hebben mij laten zien waar ik al stappen heb gemaakt en waar ik nog met mijn coach aan kan werken. En daar ben ik echt dankbaar voor.

Ingrid | Stairs Coaching

Ook al wist ik (een beetje) wat paardencoaching inhoudt, het verbaasde mij hoe paarden feedback geven op wat je doet. Vooral de feedback op de dingen waar je je niet bewust van bent is interessant. Hoe komt het dat een paard van je wegloopt, je negeert of dat je het zonder teugel kunt leiden? Laura observeert en begeleidt vanuit rust, laat het gebeuren en stelt af en toe een vraag die je na laat denken over wat er zojuist gebeurd is. Ondertussen was ik in een prachtige, bosrijke omgeving, waardoor ik het gevoel van een dagje uit had. Het was zo ontspannen dat ik geen flauw benul van (de) tijd had. Een ervaring die voor herhaling vatbaar is.

Mijn ceremonie was een hele bijzondere ervaring. Ik kwam met de intentie meer te weten te komen wat mij blokkeert om echt stappen te zetten in mijn bedrijf. En wauw, daar heb ik zeker de antwoorden op gekregen! Misschien zaten ze wel ergens, diep van binnen, maar het voelt als iets waar ik niet snel achter was gekomen. Het maakt best wat los, vooral in positieve zin. Dus ik ben ook blij met de begeleiding om de ceremonie heen. Ik zou het zeker aanraden als je met vragen zit, of diepere inzichten wilt ontvangen.

Tessa

De truffelceremonie is voor mij een van de meest bijzondere en verhelderend ervaringen van mijn leven geweest. Letterlijk sprakeloos, heel bijzonder. Wat mij het meest trok was dat ik met zorg en aandacht mezelf antwoorden kon laten ontdekken. Ik had een paar levensvragen waar ik graag meer helderheid in wou hebben. Ik ben er eigenlijk zonder verwachtingen ingestapt en heb letterlijk antwoorden en inzichten gekregen in onderbewuste processen. Ik had ze zelf nooit kunnen bedenken! Een echte aanrader, als je de roep voelt.

Sander

Amanda | Honeyguide

Ik staar naar de paarden die zonder blikken of blozen door grazen in de wei. Hoe begin ik? Mijn gedachten draaien overuren en in hoofd bedenk ik allerlei strategieën. Wanneer ik dan na een minuut de eerste stappen over het parcours zet, word ik genegeerd. En als ik heel eerlijk ben, was dat precies waar ik bang voor was. Ik zit compleet in mijn hoofd. Als kip zonder kop vuur ik vragen op de kudde af: “Komen jullie mee? Waarom lukt het niet? Wat moet ik nou doen?”. Na vijf minuten geef ik het op. “Dan ga ik wel alleen.” Ik loop verder het parcours af en kijk om. Niets. “Ik ga alleen”, zeg ik vastberaden. En daar ga ik, langs de pionnen en voorbij de hoepels, wanneer Tess opeens haar hoofd omhoog gooit en recht op me af komt lopen. “Je bent gestopt met vragen en hebt een keuze gemaakt. Uit mijn hoofd en echt hier en nu. Ik sta versteld. Samen met Tess loop ik zonder problemen het parcours af. Puur op intentie. Tess loopt zelfs een beetje voor me uit en precies tussen de twee ‘finish’ palen door. Het is gelukt. Wat een prachtdier.

Esther

Ik ben eerlijk gezegd verrast door paardencoaching, met name de inzichten die het je brengt. Een aanrader voor iedereen die inzicht wil krijgen in eigen functioneren of wanneer je met een specifieke hulpvraag zit. Naast het verkrijgen van inzicht leer je er ook mee omgaan, en het meest verrassende: Het antwoord zit in je zelf, het paard geeft net dat extra duwtje!

In mijn sessies waren de paarden als het ware een spiegel voor mij welke mij inzicht gaf voor alledaagse dingen waar ik tegenaan loop in mijn leven. Ik zal niet liegen, er zat een sessie bij welke ik als zeer pittig en emotioneel heb ervaren. Deze laatste sessie heeft mij het meeste inzicht gebracht voor een onderliggend “probleem” waar ik telkens tegenaan loop in het dagelijks leven.

Roos

Een hele bijzondere manier om te ervaren hoe fijngevoelig paarden zijn en hoe goed ze kunnen spiegelen. Zeker een aanrader, ook als je een specifieke vraag hebt kan het veel inzicht geven.
Wat me het meeste is bijgebleven van de coaching sessie bij Laura is dat er vanzelf iets gebeurde. Met vrij weinig middelen en sturing van buitenaf ontstond er van nature een connectie tussen de paarden en mij en kwamen er al vrij snel een paar belangrijke thema’s die spelen in mijn leven naar voren. Laura speelt daar heel subtiel maar treffend op in.

Het gedrag van de paarden wordt nauwelijks uitgelegd door Laura en ik bleef met veel vragen zitten. Dit is bewust, om te voorkomen dat de interpretatie teveel gekleurd wordt, en ik zag wel het mooie ervan in. Het gaf juist ruimte om alles te laten bezinken en zelf tot nieuwe inzichten te komen naar aanleiding van de sessie.

Ik zou het iedereen aanraden die op een of andere manier ergens op vast loopt, je staat versteld van wat een paard jou terug kan geven.
Want ‘Hoe kan een paard mij nu helpen?’ dacht ik voor mijn eerste sessie paardencoaching. Het is een bijzondere ervaring dat een paard zo kan aanvoelen wat een mens nodig heeft. Coaching met paarden heeft me op een andere manier naar mezelf doen kijken, waarvan ik veel heb geleerd. Ik heb mijn angst voor een paard er ook mee overwonnen.

Paarden hebben me geholpen mezelf te laten zien en beter te leren kennen. De persoon die er altijd al was, maar waarvoor ik een blinde vlek had gekregen. Ik was niet eerlijk genoeg tegen mezelf geweest… Paarden signaleren en voelen haarfijn of je gedachten/gevoelens kloppen met wat zij zien en voelen. Ze moeten namelijk weten of je ECHT bent zoals je voor ze staat, is het veilig of is er gevaar. Paarden houd je niet voor de gek, ze weten het, voelen het, zien het, ruiken het…

Dat kan confronterend zijn, maar deze confrontatie hielp me eerlijk tegen mezelf te zijn. Waarom klopt datgene wat ik denk/voel niet met wat ik uitstraal…? Wie houd ik daarmee voor de gek? Alleen mezelf.

Bea

Paardencoaching, oftewel coaching met behulp van paarden, heeft me geconfronteerd met mezelf. Ik besefte dat het enige waar ik directe controle over heb ik zelf ben. En confronterend is dan het besef dat als IK iets wil, IK het zelf zal moeten doen…

Vanaf dat moment begonnen eigenlijk de vragen te komen, wie ben ik, wat wil ik, waarom wil ik dat, hoe ga ik dat doen? Je moet jezelf leren kennen, dat gaat met vallen en opstaan. Ik dacht DIT, maar nu blijk t DAT, hoe ga IK daarmee om. Ik moest probleem oplossend denken, ik moest mijn eigen coach worden…

Sterker nog, ik moest eerlijk tegen mezelf zijn. ECHT eerlijk. Geen excuses, geen omwegen, geen makkelijke weg… Klopt dat wat ik denk, zeg, doe, voel, uitstraal met elkaar, of conflicteert dat, houd ik mezelf voor de gek… Waarom doe ik dat, wees eerlijk zei ik tegen mezelf. Verzet je niet, maar accepteer…leer, leer jezelf kennen.

Paarden hebben me geholpen mezelf te laten zien en beter te leren kennen. De persoon die er altijd al was, maar waarvoor ik een blinde vlek had gekregen. Ik was niet eerlijk genoeg tegen mezelf geweest… Paarden signaleren en voelen haarfijn of je gedachten/gevoelens kloppen met wat zij zien en voelen. Ze moeten namelijk weten of je ECHT bent zoals je voor ze staat, is het veilig of is er gevaar. Paarden houd je niet voor de gek, ze weten het, voelen het, zien het, ruiken het…

Dat kan confronterend zijn, maar deze confrontatie hielp me eerlijk tegen mezelf te zijn. Waarom klopt datgene wat ik denk/voel niet met wat ik uitstraal…? Wie houd ik daarmee voor de gek? Alleen mezelf.

Sander

Ik had geen twijfels over coaching met paarden, een tijdje geleden had ik al eens een ervaring gehad en vond het toen al fantastisch! Het was ook bij Equinox een super ervaring. Het is mooi om te zien hoe je iedere keer weer een reactie van de paarden krijgt, dat je inzicht geeft. Het resultaat is dat ik rustiger en zelfverzekerder ben geworden, dat ik dichter bij mezelf gekomen ben.
Iedereen die een coachvraag heeft, kan terecht bij Equinox, ook als je bang bent voor paarden. De aanpak is heel rustig en prettig. De ervaringen bij Equinox hebben me niet alleen met mijn coachvraag geholpen, maar ook met het beter omgaan met paarden. Dank je wel, Laura!

Sandra

Equinox met jou en Fleur, een setting waarin persoonlijke, relaxte en mooie verhalen kunnen afspelen. Jullie maken een weg van bewustwording. Het heeft mij anders leren kijken.
Nu en dan zie ik een quote voorbij flitsen op FB. Deze quote past bij mijn Equinox ervaring:
If you change the way you look at things, the things you look at.. change..

Doelen stellen en halen. Prestatiegericht. Een pad. Maar loslaten, hoe doe je dat?
Ik begon de oefening met een pad d.m.v. hoepels. Een richting. Een doel…

Hoewel ik mijn pad eenvoudig kon belopen, lieten de paarden het bij gelegenheid afweten. Nu en dan aan het begin van de oefening. Maar ook halverwege.

Kennelijk is hieruit energie op te merken. En ook de richting van de energie, oftewel het doel ervan. En daarmee de intentie. Fleur en haar vriendinnen laten zich niet leiden door mijn doel en /of intentie. Ze reageren op mijn gevoel… Wie goed in z’n vel steekt, is eigenlijk dicht bij zichzelf. En dat voelt vertrouwd. Fleur.. wauw. Vanuit haar bescheidenheid kan zij iets over jezelf onthullen, zonder dat ze je kent. En dit maakt ze haarfijn maar subtiel expliciet. Bijzonder indrukwekkend.

Mijn conclusie: je gaat vooruit, dat is zeker. Je bent al zoveel stappen dichter… dichter bij wat je doet, als je dat beetje meer, dat kleine beetje meer van je “comfort-zone” gaat waarderen.

Bedankt, Laura en Fleur! Confronterend, maar feilloos, subtiel, beleefd en deskundig.

Freddy, Tectnique

Mijn ervaring met een coachtraject bij Laura: Ik ben gaan inzien dat ik mijn eigen gevoelens laat overspoelen door die van anderen. Dat ik het welzijn van die ander bijna altijd belangrijker vind dan mijzelf. Laura kan als coach erg goed luisteren, is toegankelijk en straalt rust en betrouwbaarheid uit.

Wat verder nog bijzonder was is dat ik in mijn laatste sessie een coachkaart had getrokken, en dat we vervolgens het coach paard in dezelfde houding aantroffen als op de kaart die ik had getrokken.

Ik had niet echt twijfels over deze vorm van coaching, was meer erg nieuwsgierig. Ik zou dit denk ik aanraden aan mensen die ook graag bezig zijn en geen “praters’ zijn.  Mensen met 1 of 2 coachvragen.

Nynke

We werden al snel geconfronteerd met onze keuze: Er is geen beweging in het paard Britthee te krijgen. Het psychologische aspect van de sessie is begonnen. Gedurende de opdracht lopen we samen tegen meerdere dilemma’s en problemen aan en we merken al snel dat dit de kern is van deze sessie. Hoe krijg je het paard mee? Waarom krijg je haar niet mee? Wat doe je als het niet lukt? Voer je een nieuwe tactiek uit? Of hou je stug vast aan de oude?
Britthee was een eerlijke partner en liet het ons duidelijk weten als we niet volledig achter onze keuzes stonden of gemixte signalen gaven. Tussendoor en naderhand hielp Laura ons de situatie te analyseren.

Ik raad dit aan iedereen aan ook vooral aan hen die het moeilijk vinden om hun gevoelens onder woorden te brengen: Het paard zorgt ervoor dat dit wel duidelijk wordt.

Kirke

Laura is een fijne coach die goed aanvoelt wat nodig is en ook wanneer te stoppen. Ik heb dit als erg fijn ervaren. Ook de paarden zijn geweldige coaches. Als het nodig was bemoeiden ze zich er spontaan even mee, om net dat inzicht te geven wat nodig is.
Ook al coach ik zelf met paarden, toch blijft het een bijzondere ervaring!

Rust, Ruimte, Laura en de Paarden. Om vanuit een andere invalshoek verrassende inzichten op te doen over mijn eigen denkpatronen en waar ik sta. Ik heb een paar hele mooie verrassende sessies mogen meemaken die me weer een stap verder hebben geholpen en rust hebben gebracht in mijn brein dat overuren draait ?. Super bedankt Laura voor de mooie bijzondere ervaring.

Marianne

Omdat ik geen fijne ervaringen heb met paarden, was dit voor mij toch wel  een uitdaging. Ik ben er gewoon voor gegaan omdat ik wilde ervaren hoe een sessie zou zijn.

Nadat Laura mij instructies heeft gegeven, loop ik met de teugels(?) naar het paard toe die al onze richting op was komen lopen. Op het moment dat ik naar het paard loop (sorry, ben naam ff vergeten van het paard) loopt die rustig bij mij weg… Nou ja, ik er rustig achteraan dus.

Zij loopt helemaal tot aan het hek waar ze niet verder kan en begint lekker aan wat gras te knabbelen, mij compleet negerend. Ik twijfel een beetje wat te doen nu, dus probeer dan iig het hengsel om te doen en dat laat ze gelukkig wel toe, om daarna weer haar eigen plan te trekken. Ik heb zachtjes tegen haar gepraat en  geaaid (best wel groot hoor, een paard).Ze reageerde totaal niet op mij en na een tijdje heb ik haar fijn met rust gelaten.

Voor mij was dit zo duidelijk: los laten wat niet wil…laat maar gaan zonder teleurstellend te reageren. Het is wat het is.. Ik heb naast haar gestaan, haar geroken en gevoeld en voor mij voelde dit al heel goed.

Het was bijzonder…

Nanda

Ik had geen idee wat ik me voor moest stellen bij de sessie “coaching door paarden”. Ik probeerde er zo blanco mogelijk in te staan en was verrast dat door de vragen die Laura je stelde je meer over je eigen handelen ging nadenken, ook lange tijd nadien.

Het buiten bezig zijn heb ik als zeer positief ervaren, een geheel andere manier om met een “probleem” aan het werk te zijn.

Anja